Ik tover een lach op ieders gezicht

duvel

Hocus pocus pilatus pas… wou u dat uw feestje het allerleukste was? Dat is dan geregeld: mijn naam is Marcel Verbakel, goochelaar in Krimpen aan de IJssel en omstreken. Kindergoochelaar op kinderfeestjes én goochelaar voor bedrijfs- en familiefeestjes die een magische touch kunnen gebruiken.

Mijn magie is altijd met een knipoog. Niet voor niets is mijn thema ‘Magic with a Smile’. Dus wat voor optreden u ook boekt - The One Minute Magic Show, Kindershow, Kinderfeestje, Workshop, Magic Show of mij als Tafelgoochelaar - spijt krijgt u nooit.

Wat u wél krijgt? Een 100% lachgarantie. Geen lach, geld terug. Zo simpel is het!

Wie is Marcel Verbakel?

duvel

Ik was denk ik 8, 9 jaar oud toen ik van mijn vader en moeder mijn eerste Hanky Panky goocheldoos kreeg. Gek was ik er van. Goochelen, zelf trucs maken en natuurlijk optreden. Showman Willem Ruis en goochelaar Tommy Cooper waren mijn helden. In de spotlights staan vond ik als kleine jongen al geweldig.

over marcel

Komd dat sien!

Iedereen werd uitgenodigd om in de garage naar mijn goochelshow te komen kijken. Ik maakte postertjes, hing deze op aan lantaarnpalen en gooide uitnodigingen in de brievenbus bij de kinderen uit de buurt. De postertjes zaten vol spelfouten, maar de optredens barstensvol spelvreugde.

The goochelshow must go on

Het entertainen is nooit meer gestopt. Vroeger al op schoolfeesten en bij de tennisclub in Waddinxveen. Na mijn HBO studie Communicatie ging ik na wat omzwervingen in Parijs en Londen aan de slag bij het grootste reclamebureau van Rotterdam, ARA. Ik deed daar ieder jaar de oudejaarsconference. En in mijn volgende baan bij reclamebureau Pluspoint verzorgde ik bij het afscheid van de algemeen directeur een stand-up comedy goochelshow. De financieel directeur gaf me carte blanche om de Magicshop in Heemskerk “leeg te kopen”. Hocus pocus pinpas!

Hogeschool en hoge hoed

Dat was voor mij hét moment om weer meer met het goochelen bezig te gaan. Ik bezocht congressen en natuurlijk goochelshows. En ik ging wat vaker shoppen. Niet met mijn vrouw, maar alleen… bij de Magicshop of de Dynamite Magic Shop in Velden. Zo’n 5 jaar geleden ben ik overgestapt van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Ik ben nu kerndocent aan de Hogeschool Rotterdam, opleiding Communicatie. Daar deel ik mijn 23 jaar werkervaring met de toekomstige generatie Communicatie professionals. Ook op die werkplek zet ik soms mijn passie voor magie in. Máár… alleen als het relevant is uiteraard.

Passie voor magie

Sinds februari 2015 ben ik lid van Goochelclub Rotterdam en de Nederlandse Magische Unie. Ik schrijf recensies over goochelshows en lezingen van goochelaars uit binnen- en buitenland op mijn Facebook pagina. Ik ben vader van drie kinderen en woon met mijn vrouw in Krimpen aan de IJssel. Helaas zijn zij allemaal niet zo van het goochelen. Aan de andere kant vinden ze het stiekem wél weer leuk als ik een nieuwe truc laat zien. Een perfect publiek voor mijn try-outs tussen de schuifdeuren.

Hoe dan ook: het blijft fantastisch om mensen te mogen entertainen. Goochelen is een passie waar ik al mijn energie in stop. Het is voor mij geen full time baan. Maar (bijna) elk vrij uurtje steek ik erin. En ik maak wérk van ieder optreden. Zodat elk publiek – groot of klein, jong en oud – zich uitstekend vermaakt!

Marcel Verbakel
Magic with a Smile