mannetje kinderfeestje

Kinderfeestje

Hiep hiep hoera, abracadabra!

Wat doen we dit jaar met het verjaardagsfeestje? Alweer naar de film? Opnieuw bowlen? Nog maar eens naar de speeltuin? Als vader van drie kinderen ken ik het gevoel. Hoog tijd voor iets echt anders! Iets waar de meeste kinderen gek van zijn: goochelen!

Welkom in uw Thuistheater!

Tover uw huiskamer om tot een klein goocheltheater en laat de show beginnen. Ik neem een aantal hele leuke, te gekke trucs mee. Natuurlijk met confetti, ballonnen en andere toeters en bellen.

Als kindergoochelaar betrek ik de kinderen heel veel bij de show. Dat maakt het extra, extra leuk. Wacht nog maar even met die pannenkoeken en patat. Want de kinderen gaan helemaal op in de show. Geen wonder. Ze willen alle goochelgeheimen weten. Zelfs als ze spontaan roepen: “Oh, die ken ik al.”

En de jarige?

Ja, die speelt natuurlijk de hoofdrol. Op de verjaardag krijgt het feestvarken een speciale goochelkaart in de brievenbus. Dit keer niet met de bekende kinderpostzegel, maar een speciale goochelpostzegel. Een leuk begin van deze bijzondere dag.

kinderfeestje

Natuurlijk ontvangt de jarige tijdens de show een klein cadeautje. En aan het einde van de voorstelling krijgt de jarige job een prachtige goochelhoed op. Hij of zij krijgt een beetje de hoofdrol. Want de jonge goochelaar mag dan een schaal met nepsnoep veranderen in… lekkere spekkies voor iedereen. Deze verandertruc lukt altijd. Dus dat wordt weer trakteren en smikkelen en smullen!

Na afloop mogen de kinderen uitgedost als goochelaar met de megagrote goochelstaf en de echte goochelaar op de foto. Hoe cool is dat!

Korte pauze voor de kleintjes

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zal de lengte van de show in overleg worden bepaald. Desgewenst bouw ik een limonade-pauze in. Krijgen de kinderen er maar geen genoeg van? Dan is het mogelijk om deze show te boeken samen met een goochelworkshop waarbij kinderen hun goocheldiploma halen.

Boeken voor kinderfeestjes is alleen mogelijk in de schoolvakanties en weekends.

mannetje workshop

Kinderworkshop

Je maakt het zó met je eigen goochelshow!

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een kindergoochelaar te boeken, bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje. Maar misschien is het nóg leuker om de kinderen een spoedcursus goochelen van ongeveer 30 minuten te laten volgen. En ze zelf de kans te geven om een echte goochelaar te worden. Kunnen ze straks hun zakgeld verdienen met goochelen!

‘Ik verklaar hierbij plechtig…’

De workshop kan pas beginnen als de kinderen eerst de plechtige en magische eed hebben afgelegd. Want de goochelgeheimen mogen natuurlijk niet worden doorverteld. Alleen dat al zorgt voor een bijzonder (foto)moment. Elke keer weer, zo leert de ervaring tijdens de vele workshops die ik heb gegeven.

workshop

Truc geslaagd, hier is je goocheldiploma!

De kinderen hebben in de show een paar trucs gezien. Die trucs oefenen ze met mij en krijgen ze al gauw in de vingertjes. Dat vinden ze gaaf om te doen.

Na afloop van de workshop krijgen de jonge goochelaars een eigen goochelstaf plus een boekje met trucs en een duidelijke uitleg. Ook staan daar tips in waar je op moet letten als je je eigen goochelshow gaat geven. En natuurlijk krijgen de kinderen een welverdiend goocheldiploma. Wat zullen ze trots zijn!

Na de goochelworkshop heb je als ouder geen kind meer aan ze. Want de goochelaartjes willen nog maar één ding: oefenen, oefenen en dan optreden. Net als ik destijds, als 10-jarig jochie in de garage.

Een onvergetelijke foto

Na afloop mogen de kinderen uitgedost als goochelaar met de héééle grote goochelstaf en de echte goochelaar op de foto. Supercool natuurlijk! Een leuk aandenken voor later, als ze zelf goochelshows gaan geven in het land.

Boeken voor een kinderworkshop is alleen mogelijk in de schoolvakanties en weekends.

mannetje kindershow

Kindershow

Ik word later goochelaar

Speciaal voor kinderevenementen heb ik een leuke kindershow ontwikkeld: “Ik word later goochelaar”. Hierbij betrek ik de kinderen zeer actief bij de verschillende goocheltrucs. En ik ga met ze op beroepenavontuur. In de show assisteren de kinderen mij. Dat maakt de goochelshow extra leuk. Iedereen zit op het puntje van zijn kruk of kussen.

Abracadabrahahaha!

Er wordt lekker veel gelachen. En soms is het ook een beetje spannend. Voor je het weet staan de politieagent, de rapper, de koningin, de bouwvakker, de kapitein, de boef, de juf in spé op het podium.

kindershow

Gelukkig maar! Want voor een beetje gevaarlijke truc met vuur en knallen is het fijn als er een brandweerman in de buurt is. En voor de act met de kapotte rekenmachine is het handig als er een schooljuf in de zaal zit.

Die goochelhoed past ons allemaal

In het verhaal “Ik word later goochelaar” komt het uiteindelijk allemaal goed als de echte goochelhoed gevonden wordt. De kinderen, die later misschien goochelaar willen worden, mogen meehelpen in de show. Dat zorgt voor extra veel lachplezier voor iedereen. En zit er een papa of mama in de zaal? Dan kunnen ook zij misschien wel omgeschoold worden tot goochelaar. Wie weet…

De goochelshow duurt ongeveer 2 x 30 minuten. En is geschikt voor bijvoorbeeld een buurtfeest, winkelcentrum, basisschool, (sport)vereniging of vakantiepark.

Boeken voor een kindershow is alleen mogelijk in de schoolvakanties en weekends.

mannetje tafelgoochelaar

Tafelgoochelaar

Ik zweef van tafel naar tafel

Iets te vieren met uw familie, vrienden of collega’s? Dan is een tafelgoochelaar een welkome gast! Op verjaardagen, bruiloften, bedrijfsbijeenkomsten en diners.

Trucs à la carte

tafelgoochelaar

Staan uw gasten losjes te borrelen met een bitterbal aan een statafel? Of zitten ze netjes aan tafel voor een chique diner? Dat maakt niets uit! Een tafelgoochelaar is altijd een leuk tussendoortje.

Als tafelgoochelaar weet ik mij aan iedere situatie aan te passen. Ik loop rond en laat bij iedere tafel een minuut of 10 een aantal verbluffende trucs zien. En u zit daar ‘bovenop’. Maar knipper vooral niet met uw ogen. Want dan bent u misschien net te laat voor het grote geheim...

Persoonlijke aandacht

Zijn er speciale gasten die extra in de schijnwerpers gezet moeten worden? Dan pas ik daar mijn trucs natuurlijk op aan. Het streven is om ieder optreden een persoonlijk tintje mee te geven. Daarom neem ik altijd vooraf contact op om uw wensen door te spreken. Het is immers uw feest. En dat moet extra bijzonder én magisch worden.

mannetje magic-show

The Magic Show

Geef uw feest een magische glans

Iets te vieren met uw familie, vrienden of collega’s? Verbaas uw oom, geliefde of baas! Neem een goochelshow op in het feestprogramma. Met een aantal ijzersterke mentale – en vooral ook ludieke – acts. En zijn er kinderen in het publiek? Speciaal voor hen tover ik ook nog kindertrucs uit de hoge hoed.

magic show

Hocus pocus op de planken

Laat nou nét de jarige, bruidegom of directeur uitgenodigd worden om de goochelaar te assisteren. Hilariteit alom. En altijd goed voor een onvergetelijk fotomoment.

Ik stem mijn act waar mogelijk af op het gezelschap. Daarom neem ik altijd vooraf contact met u op. Zodat de act zo speciaal en persoonlijk mogelijk wordt. Mijn show komt het best tot zijn recht met veel interactie met het publiek, in combinatie met veel improvisatie.

En natuurlijk valt er het nodige te lachen. Want humor speelt een belangrijke rol bij elk optreden!

The One Minute Magic Show

mannetje one-minute-magic-show

Amazing, Hilarious and very Funny

Wat is er nu leuker dan zelf je truc te bepalen. Sterker nog: je eigen goochelshow! “The One Minute Magic Show” is een act met een eigen tent (als op de Parade). Inclusief gezellige, gekke muziek waarmee het publiek de tent wordt ingelokt. Ideaal voor op een braderie, (sport)vereniging, festival, bedrijfsfeest, beurs, winkelcentrum, snuffelmarkt, vakantiepark en… en… enzovoort.

one minute magic show

Supersimpel

Het concept is net zo origineel als simpel. Voor de magische paarse tent (3 x 3 meter) staat een bord met ansichtkaarten.

  • Kies een kaart met daarop een cryptische beschrijving en/of afbeelding van een goocheltruc
  • Stop een euro in de magische klok
  • Stap de tovertent binnen en tadáá... je goochelshow begint!

Iedereen komt met een smile de tent weer uit! Verbazing, verwondering maar vooral ook heel leuk. “Your trick is my show” in 1 minuut!

Eurovisie Songfestival: Your Song is my Show.

Van de Eurovisie Songfestival winnaars Sandra Kim tot Céline Dion, van Duncan Laurence tot Dana, van Hold me now tot Why me? Kies de winnende song en… je goochelshow begint. Het lied Making your mind up van Bucks Fizz zal vast iets te maken hebben met mentalisme. Maar wat zal de truc zijn bij Ding-a- Dong van Teach In? "Your Song is my Show" in 1 minuut.

one minute magic show

Deze act kan geboekt worden met de magische paarse tovertent (3 x 3 meter) of op een paar vierkante meter op de feestlocatie/lobby van een hotel. Maar ook aan tafel of bar als close-up act. Goed voor 12 points op uw evenement.

Magie op maat

'The One Minute Magic Show' is een act die geschikt is voor jong en oud. En de trucs pas ik aan op uw doelgroep of evenement. U kunt voor een evenement of beurs de act ook in zijn geheel afkopen. Dan geeft of stuurt u uw gasten, bezoekers of klanten een “free ticket”. Daar kunnen ze meteen de magische paarse tent mee betreden. Succes verzekerd…. met een hele brede smile!