Mikado Magic 1 april grap

Hoe kwam de 1 april grap tot stand? Hoe waren de reacties in de goochelwereld? Wat vond Hans Klok van Mikado Magic? Bekijk de video gemaakt door Jean-Paul Broekhuizen.

mikado doos.jpg

Mikado Magic hoe kwam ik op het idee

Ik heb me laten inspireren door het alom bekende Mikado spel. Bij Mikado Magic is het de bedoeling dat de speler zoveel mogelijk goochelstokken van de tafel haalt (zonder de anderen aan te raken of te bewegen). Op de getrokken speelkaart staat een naam van een beroemde goochelaar of illusionist. Binnen een bepaalde tijd dient de speler zoveel mogelijk figuren op tafel te leggen. De speler met de meeste figuren/goochelstokken is uiteindelijk de winnaar.

Speelkaarten van Hans Klok tot Tommy Cooper

De stokjes van een normaal Mikado spel zijn rood, blauw, geel, oranje en groen maar dit Mikado Magic spel bestaat uit 52 grote- en 52 kleine goochelstokken. Daarnaast zitten in deze mooi uitgevoerde doos, 52 speelkaarten met daarop namen van beroemde goochelaars en illusionisten uit binnen- en buitenland: Hans Klok, Rob & Emiel, Peter Eggink, Dynamo, Sabine van Diemen, Christian Farla, Victor Mitz, Aaron Crow, Peter Vogel, David Blaine.

mikado spelkaarten.jpg
mikado stokjes

MIKADO MAGIC, een leuk en eenvoudig spel voor jong en oud!

Eén van de spelers maakt een waaier van de stapel speelkaarten en degene die aan de beurt is trekt daar een willekeurige kaart uit. De speler maakt vervolgens met het aantal goochelstokken dat is gepakt (zonder de andere goochelstokken aan te raken of te bewegen) een figuur dat te maken heeft met de naam van de goochelaar/illusionist op de getrokken speelkaart. Bij Hans Klok kan dat bijvoorbeeld een klok zijn of een kist of kast, bij Aaron Crow een pijl en boog of bij Tommy Cooper de bekende fez. Er wordt gespeeld op tijd met een mooi uitgevoerde One Minute Magic zandloper. De zandloper is veilig op te bergen in een metalen goochelstok. Mikado Magic kan met maximaal vier personen gespeeld worden.

mikado features
mikado speldoos

Download-module voor eigen speelkaarten!

Om het spel nog persoonlijker te maken heb ik ook een download-module ontwikkeld om je eigen speelkaarten te maken. Van de vrienden van je goochelclub. Maar ook kun je zo inhaken op de actualiteit met bijvoorbeeld goochelaar Miki Dark die onlangs in de halve finale stond van Holland’s Got Talent.

mikado downloadmodule
mikado logos

De prijs van Mikado Magic bedraagt inclusief verzending € 28,50 (de download-module om zelf speelkaarten te maken is gratis). De oplage is in eerste instantie beperkt.

Het Mikado Magic team:
Marcel Verbakel: overall concept en creator

Fotografie: Bill de Kimpe, Krimpen aan den IJssel
Verpakkingsdesign: Martijn Smits, Rotterdam
Huisstijl Marcel Verbakel/webdesign: Julius Smit, Rotterdam

Jean- Paul Broekhuizen: concept en production video’s
Jasper Oberon: voice over
Ron Timmer: MagicfromHolland/Magicshop

Magicians: Hans Klok, Peter Pellikaan, Christian Farla, Herman Koster, Davey Bindervoet, Miki Dark, Jon Allen

Sara Wessel: Instagram director
Cindy van Rijn: Copy corrector

Studentteam: Impact

duvel

Marcel Verbakel
Magic with a Smile